Cat la suta dintr-o valoare reprezinta?

Cunoasteti procentul si valoarea si vreti sa determinati cat reprezinta procentual.

Cat la suta reprezinta valoarea intiala din valoarea finala?

Daca cunoasteti procentul si valoarea finala si vreti sa determinati cat reprezinta procentual.

Cat la suta este raportul a doua numere?

Introduceti valoriile care reprezinta o fractie si determinati procentul.

Cu cat la suta a crescut o valoare fata de alta?

Daca cunoasteti doua valori una initiala si una finala cu o variatie de pret pozitiv (Exemplu: un laptop acum un an costa 1400 lei si acum costa 1500 lei). Puteti calcula procentul cu care a variat pretul.

Cu cat la suta a scazut o valoare fata de alta?

Daca cunoasteti doua valori una initiala si una finala cu o variatie de pret negativ (Exemplu: un laptop acum un an costa 1400 lei si acum costa 1000 lei). Puteti calcula procentul cu care a variat pretul.

Cat va fi noua valoare daca creste cu un anumit procent?

Daca cunoasteti valoarea si procentul si doriti sa aflati cu cat a crescut (de exemplu: Daca pensia dvs. este 1135 lei si s-a marit cu 5 la suta).

Cat va fi noua valoare daca s-a micsorat cu un anumit procent?

Daca cunoasteti valoarea si procentul si doriti sa aflati cu cat s-a micsorat (de exemplu: Daca pensia dvs. este 1135 lei si sa aplicat un impozit de 3 la suta).

Testeză gratuit alte calculatoare

Calculator procentaj

Calculator procente este unul din cele mai utile calculatoare pentru a efectua calcule cu procentul unui numar (cat la suta), rapoarte, proportii si altele.


Pentru a utiliza calculator procente trebuie sa selectati din meniu formula pe care doriti sa o calculati iar dupa introduceti valorile corespunzatoare in campurile de intrare. Totodata aveti si o descriere a formulei care va ajuta sa selectati formula corecta.


Cea mai utilizata formula pentru calcularea procentelor este: numar × procent / 100. Consideram urmatorul exemplu: Salariu este 2100 iar impozitul este 16%. Care este impozitul platit? Daca aplicam formula calcul procent va rezulta 2100 × 16 / 100 = 336. Pentru a prescurta procentul vom folosi semnul procent (%).


Deseori fractiile sunt evaluate ca un procent. Formula matematica de calcularea a procentului este foarte simpla. De exemplu: Intr-o clasa sunt 30 elevi dintre care 10 invata limba finlandeza iar 20 invata limba germana. Cat la suta din elevi invata limba finlandeza? Avem urmatorul raport 10 / 30 = 33%. Pentru a se determina procentul s-a inmultit cu 100.


Va multumim ca utilizati calculator procente.